Ne küldj utánvéttel
feleslegesen!

Az

Utánvét Ellenőr

még azelőtt leellenőrzi a vásárló reputációját, hogy le tudná adni az utánvétes rendelését.
Viltor logo 500 500

Hogyan működik?

Fontos! A szolgáltatás használata során nem közlekedik olyan adat, amelynek segítségével a felhasználót beazonosíthatnánk.

1
A vásárló a rendelési folyamat egy pontján megadja az e-mail címét. Ezt a webshopod felismerhetetlenre alakítja (hasheli).
2
Megkérdezi a rendszerünket, hogy ez a hash milyen “reputációval” rendelkezik.
3
A rendszerünk néhány mutatószámot küld vissza, melyet a titkos mágiánk és a bekötött webshopok korábbi visszajelzései alapján számol.
4
A webshopod a beállítások alapján dönt, hogy engedélyezi-e az utánvétes rendelést.

A szolgáltatás megfelel a GDPR-nak?

Bármilyen adatkezelésről legyen szó, a GDPR (az Európai Parlament és a Tanács a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 rendelete) meghatározza, hogy milyen jogalapok szerint lehet személyes adatot kezelni, és milyen kötelezettségei vannak az adatkezelőknek (például az érintettek tájékoztatása, érdekmérlegelési teszt lefolytatása).

A szolgáltatás létrehozása során mérlegeltük annak adatvédelmi kockázatát. A működése összhangban áll az adatvédelmi előírásokkal, viszont arra tekintettel, hogy használatával automatizált döntéshozatal történhet, erről tájékoztatni szükséges a vásárlókat. Ez nem jelenti azt, hogy külön adatkezelési tájékoztatót kellene készíteni (mert ugye aki webshopot üzemeltet, már eddig is kellett, hogy rendelkezzen ilyen dokumentummal), elegendő a már meglévőben utalni erre.

További kérdésed van?