Logo

Hála a nemrég végrehajtott technikai frissítés által megnyitott kapuknak, egy újabb fejlesztéssel készültem el: frissítettem a Források hozzáadásának folyamatát és a beállító felületet. Vegyük végig a főbb változásokat!

Új Forrás beállítása

Ha Shoprenteres shopot állítasz be, már nem egy "csúnya" felugró ablak figyelmeztet arra, hogy ezt a Shoprenter admin felületéről kell elkezdeni, hanem egy szépen formázott üzenet, alatta pedig az arculatba illeszkedő gombbal tudsz továbblépni.

A Mentés gombra kattintva a felület "letilt", így megakadályozva a dupla beküldéseket.

Sikeres mentést követően egy felugró ablakban tájékoztat az esetlegesen szükséges további lépésekről: a jogszabályi megfeleléshez kapcsolódóan a dokumentumok frissítéséről, valamint – ha a választott integrációnál erre szükség van – az API kulcsok beállításáról.

Ha inkább magad szeretnél a jogszabályi megfelelésről gondoskodni, négy lépésben megjelöljük, milyen teendőid vannak biztosan.

Shoprenter-specifikus változások

Küszöbérték

A küszöbérték koncepciója a visszajelzéseitek alapján nehezen megfoghatónak bizonyult, így ezt igyekeztem egy könnyebben értelmezhető köntösbe öltöztetni. Létrehoztam előre elnevezett szigorúsági fokozatokat, melyekkel előre meghatározott értékre állíthatod be a küszöbértéket anélkül, hogy tudnod kéne, milyen küszöbérték tartozik hozzá.

Az egyes fokozatok:

  • Nincs szűrés: -1
  • Elnéző: 0
  • Engedékeny: 0.5
  • Szigorú: 0.9
  • Nagyon szigorú: 1

A beállítófelület szellősebb és áttekinthetőbb lett, a választók alatt lévő magarázó blokkban pedig egy leíró szöveg is megjelenik, melyben látod, melyik fokozat milyen felhasználói kört céloz.

Ha kézzel finomhangolnád a küszöbértéket, ezt továbbra is megteheted az "Egyedi" pipát bepipálva: ilyenkor megjelenik a megszokott csúszka-beviteli mező páros. Ha korábban olyan értéket állítottál be, amely nem egyezik meg az előre felkínált fokozatokkal, ugyanez a felület alapból kinyitva jelenik majd meg a Forrásodnál.

Rendelési állapotok

A shopodban elérhető rendelés állapotok most már aszinkron módon töltődnek be (de izgi!). Ennek köszönhetően a beállítási felület sokkal gyorsabban megjelenik, mert nem kell megvárnia, amíg a Shoprenter API-tól megkapja a válaszokat – azokat majd csak azt követően kezdi el betölteni a rendszer, hogy az oldal többi része végzett.

A háttérben is csiszoltam a folyamaton: most már a sikeres és a visszautasított rendelés állapotokra nem kettő külön API kérés indul, hanem csak egy, majd az itt kapott választ (gyorsítótárazást követően) dolgozza fel és válogatja le a kód. A második választó ("Rendelést nem vette át" rendelésállapot) így már a gyorsítótárazott értékekből tud válogatni. Ezzel jelentős gyorsulást sikerült elérni ezen a területen is.

A gyorsítótárazás időszaka a korábbi 15 percről 2 percre csökkent. Ennek az oka az, hogy ha elég gyors a felület és megfelelően le van kezelve a hosszabb betöltési idejű részlet (pl. aszinkron betöltéssel), akkor nem a gyorsítótárazással kell elfedni a kevésbé jól sikerült megvalósítást. A 2 perces gyorsítótárazásra azért van mégis szükség, hogy ne merítsük ki a Shoprenter API percenkénti rate limitjét.

A lecsökkent gyorsítótárazási időnek hála most már van értelme annak is, hogy a rendelés állapotokat kézzel tudjátok frissíteni a választók mellett elhelyezett frissítés gombokkal.

Fontos: a gyorsítótárazási időszak (2 perc) lejártát így is meg kell várni.

A rendelés állapot választó legördülő listákban már megjelenik az adott rendelés állapothoz a shopban beállított szín is, így könnyebben megtalálod azt, amelyiket keresed.

A látványos változások ezzel egy időre megint háttérbe vonulnak, a következő fejlesztési ciklusban a rendszer kevésbé látványos részein fogok dolgozni. Ha a felület valamelyik része szerinted még megújításra szorul, hasznos lenne egy ráncfelvarrás, hibát találtál, esetleg fejlesztési javaslatod van, írd meg e-mailben!

Üdv,
Ottó

© 2023 All rights reserved.