Az Év Technológiai megoldása 2023 - Különdíj, visszajelzés deduplikáció, Ecommerce Hungary, jelentős bővülés és még sok más!

Mozgalmas hónapok vannak mögöttünk, több érdekes mozzanattal: nézzük is az összefoglalást.

🏆 Az Év Technológiai megoldása 2023 – Különdíj

Nagy örömömre szolgál, hogy Az Év Honlapja versenyen ismét díjazták az Utánvét Ellenőrt: 2023-ban Az Év Technológiai megoldása kategóriában Különdíjat nyertünk!

A zsűri értékelése:

Online vásárlás utánvéttel. Fogyasztói álom, kereskedői rémálom a megbízhatatlan címzettek tekintetében. Át nem vett csomagok, rengeteg felesleges logisztika és költség. Az Utánvét Ellenőr a vásárlási folyamat során a háttérben leellenőrzi a vásárló megbízhatóságát és ennek függvényében engedélyezi vagy tünteti el az utánvétes fizetési módot. Emellett segít eltüntetni korunk online kereskedelmének egyik legnagyobb kihívását. Az online kereskedők és a megbízható fogyasztók nem kaptak még ilyen fontos védelmet.

Már el is tettem a helyére, a tavalyi díj mellé. 😉

🖇️ Visszajelzés deduplikáció

Több esetben felmerült, hogy az Utánvét Ellenőrbe többször is be lehet küldeni ugyanahhoz a rendeléshez tartozóan visszajelzéseket, ezzel rosszhiszeműen dupla/tripla negatív és/vagy pozitív visszajelzést generálni egy vásárláshoz.

Nemrég élesítettünk egy változtatást az API-n, amivel ez a probléma kiküszöbölhetővé vált: az integrációk elküldik a rendelés azonosítót is, amely segít ellenőrizni, hogy az adott rendeléshez érkezett-e már visszajelzés. Ha igen, akkor a korábbi visszajelzést frissítjük, egyébként pedig egy újat hozunk létre.

A változás átvezetése az integrációkon folyamatos, részedről annyi tennivalót igényel, hogy ha frissítést látsz az Utánvét Ellenőrhöz, telepítsd.

📝 Ecommerce Hungary tulajdonszerzése

Január elején vált publikussá, hogy az Ecommerce Hungary Kisvállalati és Középvállalati Tagozatai tulajdonrészt szereztek az Utánvét Ellenőr Kft-ből. Hosszas felkészülés és sok munka előzte meg a bejelentést, ami egész sok sajtómegjelenést hozott. Néhány kapcsolódó cikk:

Örülünk, hogy hírértékkel bírtunk! 😎

📈 Nagy forgalmú felhasználók csatlakoztak

Az elmúlt néhány hónapban jelentős bővülésen ment át az Utánvét Ellenőr felhasználói köre – nem csak a felhasználók mennyiségében volt jelentős javulás, de nagy piaci szereplők is csatlakoztak a rendszert használók táborához. Néhányukat kiemelve:

Nagyon örülünk – nekik és mindenkinek, akik használják az Utánvét Ellenőrt! Az új és nagyobb szereplők csatlakozása folyamatos, a jövőben még több információval szolgálhatunk.

Megjegyzés: a bővülés súlyát jól mutatja, hogy "szezonon kívül", az utóbbi 3 napon már több lekérést szolgált ki a rendszer naponta, mint a karácsonyi időszak legforgalmasabb napján.

📑 Dokumentáció a jogi megfeleléshez

Az új Forrás hozzáadását követően automatikusan küldött e-mail mellékletei közé is bekerültek a jogi megfeleléssel kapcsolatos dokumentumok: a Közös Adatkezelői Szerződés, a használat dokumentálásához szükséges jogi "szöveggyűjtemény", valamint egy érdekmérlegelési teszt minta is.

Ezeket az anyagokat minden jelenlegi Utánvét Ellenőr felhasználónak kiküldtük, valamint minden új Forrás hozzáadásakor megkapod a visszaigazoló levél mellékleteként.

Ha még nem kaptad volna meg, ezeket az anyagokat megtalálod itt is:

Ezek mellett frissült az Utánvét Ellenőr Adatkezelési tájékoztatója is, melyet megtalálsz itt.

🪪 Bejelentkezési felületek cseréje

A háttérrendszert biztosító Craft CMS frissítésére felkészülésként néhány módosítást végeztem – ennek keretében megújultak a regisztráció, jelszó emlékeztető és bejelentkező űrlapok is. Ha esetleg bármilyen hibát tapasztalsz, kérlek, írj e-mailt a [email protected].

💫 Ecommerce Expo 2024

Találkozzunk február 29-én a Lurdy Házban az Ecommerce Expó-n, várlak Titeket az 5-ös standon: ha Te is jössz, mindenképpen nézz be hozzánk! 👋

🐞 Apró hibajavítások és változások

  • "Kiállítási Ajánlat" aloldal készült: a szóróanyagokra már nem kerül fel az adott kiállítás kuponkódja, helyette egy általános QR kódot használunk, ami egy "kiállítási ajánlat" oldalra visz, ahol a kedvezményt biztosító kuponkód meghatározott ideig elérhető.
  • Az oldal footere egy bizonyos képernyőméret esetén elcsúszott, ezt javítottam.
  • A Blokkolt lekéréseknél az adott blokkoláshoz tartozó Források mennyisége nem volt pontos: az azóta törölt Forrásokat nem számolta.