1000+ webshop, Ingyenes csomag kivezetése, Postmark áttérés, SMS értesítés, API válaszidő javítása, jelszó csere - 2023. szeptember

Szerencsére a nyár utolsó hónapja is számottevő fejlesztéseket és változásokat tartogatott, nézzük sorban, hogy mik kerültek terítékre.

🥳 Számok bűvöletében: 1.3M+ visszajelzés, 2.5M+ lekérés, 1.000+ webshop

Örömhír: már több, mint ezer (a bejegyzés írásának pillanatában 1.044) webshop használja az Utánvét Ellenőrt, amely eddig 1.3 milliónál is több visszajelzést és több, mint 2.5 millió lekérést dolgozott fel.

👑 💀 🎉 👑 Itt a Rugalmas csomag, megszűnik az Ingyenes csomag

Augusztusban egy új csomagot tettem elérhetővé, Rugalmas néven. 150 ingyenes lekérést tartalmaz, az ingyenes korlát átlépését követően viszont nem áll le a működés, hanem a használattal arányosan, 5 forint / lekérés áron tudod tovább használni a rendszert. Ennek köszönhetően nem kell elköteleződnöd fix havidíjjal, de ha megugrik a rendelésszámod egy-egy hónapban, akkor sem áll le a vásárlók ellenőrzése.

Ezzel egyidejűleg megkezdem a "régi" Ingyenes csomag kivezetését, mely 2023. november 10-én véglegesen megszűnik.

Fontos: az áttérés részeként azon Kézi ellenőrző Források esetében, amelyek nem rendelkeznek valamilyen előfizetéssel, kötelező lesz választani egy előfizetést a további használathoz. Ez természetesen lehet a Rugalmas csomag is, így a Kézi ellenőrző (ahogy minden más Forrás is) havi 150 lekérés erejéig továbbra is ingyenesen használható.

Azt gondolom, hogy a Rugalmas csomag megfelelő válasz lesz arra a problémára, amivel az utóbbi időben szembesültem: nagyon sok webshop "beragadt" az Ingyenes csomagba, aminek a keretét akár már néhány óra vagy nap alatt ki is merítette, de a csomag kimerüléséről szóló értesítések nem feltétlenül értek célba a rengeteg rendelés értesítő e-mail között. Emiatt abban a hitben voltak, hogy az Utánvét Ellenőrt használják ugyan, és a vásárlók ellenőrzése megtörténik, miközben az át nem vett csomagok mégsem szorultak vissza, így joggal juthattak arra a következtetésre, hogy az Utánvét Ellenőr mégsem működik – pedig valójában csak az ő számukra állt le az ellenőrzés.

Arra számítok, hogy az, hogy expliciten választani kell majd egy csomagot az Utánvét Ellenőr megfelelő működéséhez, tudatosabb hozzáállást eredményez majd a webshop tulajdonosok részéről is.

Fontosnak tartom, hogy ne csak egy szemszögből ismerjek meg egy problémát, ezért kérlek, írd meg a véleményedet: mit gondolsz, érdemes lehet a mostani csomagokat is átalakítani ehhez hasonlóan, így az esetleges csomagtúllépés nem az ellenőrzés teljes leállását jelentené, hanem használatarányosan számlázva, zökkenőmentesen tovább működne a szűrés?

📯 Postmark áttérés

Az utóbbi időben megszaporodtak azok az esetek, amikor az Utánvét Ellenőr által kiküldött leveleket különféle levelezőrendszerek visszautasították. Az oka ennek valószínűleg a rendszer által használt levélküldő szolgáltató, a Mailgun volt, így áttértem a Postmark-ra. Az erre a szolgáltatásra előfizetőket minden esetben kézzel ellenőrzi egy valós személy, így kisebb eséllyel tudnak tőlük spam kampányok indulni, tehát jobb kézbesítési arányra számítok. Folyamatosan figyelem a kiküldött levelek állapotát, az eredmények eddig biztatóak.

Kézbesítési problémát tapasztaltál, mégis spambe került valamelyik e-mailünk? Mindenképpen írd meg!

🔔 Értesítések

Új értesítés típusok

Két új értesítés típust vezettem be: Kvóta elfogyott és Sikeres fizetés. A neveik beszédesek, mindkettő esetében beállíthatod, hogy szeretnél-e e-mailes értesítést kapni az adott eseményről.

SMS értesítési csatorna

Új értesítési csatornaként megjelent az SMS is: bizonyos értesítés típusoknál kérheted, hogy a rendszer ne csak e-mailt, de SMS-t is küldjön arra a telefonszámra, ami a számlázási címednél meg van adva.

Elsőként ez a csatorna az újonnan bevezetett Kvóta elfogyott értesítéshez elérhető, melyet az Értesítések menüpontban tudsz be- és kikapcsolni. Ezt az értesítést akkor fogod megkapni, ha a Forrásod az adott időszakra vonatkozó lekéréseit teljesen elhasználta, azonnali beavatkozásra van szükség.

Arra a telefonszámra kapod majd az SMS-t, ami a számlázási adatoknál is szerepel. Ezt az értesítés beállításoknál láthatod, így ellenőrizheted, hogy jó számot adtál-e meg.

Kérlek, írd meg a véleményed: hasznos ez a funkció? Ha igen, melyik másik értesítés típusnál szeretnél még SMS-t is kapni?

⏲️ API válaszidő javítása

Az UNAS integráció elindítása egy nagyobb bővülést hozott, a rendszer terhelése pedig ezzel elért egy olyan szintet, ahol a működés optimalizálására volt szükség. Ez több napnyi átgondolt átszervezéssel és egy új gyorsítótárazási réteg kialakításával sikeresen megoldódott, így az API válaszok most már villámgyorsak.

Processzor terhelés grafikonja a kérdéses időszakból:

  1. Látható a megugró terhelés.
  2. Ekkor élesítettem a fejlesztéseket.
  3. A terhelés a gyorsítótárazás hatékonyabbá válásával kisimítja a hullámokat, az API válaszidő átlaga néhány tizedmásodpercre csökken.

🔑 Jelszó csere felület

Egy hosszú ideje fennálló hiányosságot pótoltam: már bejelentkezve is tudsz jelszót cserélni, nem muszáj jelszó visszaállító linket kérned.

Köszönöm a türelmet – ha van még hiányzó, de alapvető funkció, írd meg!

🏆 Az Utánvét Ellenőr újra Az Év Webshopja partnerei között

Az előző levél tárgyában szerepelt ugyan, de a levél törzsébe elfelejtettem felvenni, ezt most pótolom: a tavalyi évhez hasonlóan az Utánvét Ellenőr 2023-ban is Az Év Webshopja verseny és konferencia hivatalos partnere lett. 2023. szeptember 10-ig tudsz nevezni webshopoddal Az Év Webshopja versenyre, ami ingyenes, szóval csak nyerhetsz!

Jegyvásárlásnál pedig használd az UTANVETELLENOR kuponkódot a kedvezményhez!

Ez is egy nagyon hosszú összefoglaló lett, köszönöm, hogy végigolvastad! Ha gondolatod van a fentiekkel kapcsolatban, kérlek, írd meg!