Beállítási segédlet, Utánvét Ellenőr Kft., számlázás továbbfejlesztése – 2023. november

Októberben nagyon sok fejlesztés és munka látható és háttérbeli gyümölcse érett be – vágjunk is bele!

💌 Beállítási segédlet és hasznos linkek e-mailben

Új Forrás hozzáadását követően egy elindulást segítő automatikus e-mailt küldünk, melyben hasznos linkeket és beállítási útmutatót találsz, ezzel is megkönnyítve a dolgodat az Utánvét Ellenőr bevezetéséhez.

💪 Utánvét Ellenőr Kft.

2023. szeptember végén megalapítottam az Utánvét Ellenőr Kft-t. 2023. október 18-tól kezdődően már ez a társaság nyújtja az Utánvét Ellenőr szolgáltatást, ezzel egyidejűleg pedig elindult a rendszerek átállítása is, így október 27-től már a számlákat is az új cég állítja ki.

🧾 Számlázás továbbfejlesztése

EU adószámok, új felület

Eddig csak magyar adószámmal rendelkező személyek fizethettek elő az Utánvét Ellenőrre, ez azonban a számlázási alrendszer továbbfejlesztésével változott: már érvényes EU-s adószámmal is elő tudtok fizetni. A rendszer az adószám megadásakor ellenőrzi a VIES adatbázisát, és ha az alapján érvényes az adószám, engedélyezi a cím mentését. A számlát ÁTHK áfakóddal készíti, a terhelést pedig a magyar áfa nélkül végzi el.

Ehhez igazodóan teljesen újraírtam a címmegadási felületet, mely (amellett, hogy szebb lett) már a választott országnak megfelelő adószám prefixet használja az adószám mezőhöz. Teszt jelleggel egyelőre Szlovákia került fel a listába, ha a vállalkozásod más EU-s országban van bejegyezve, írj nekem!

"Régi" számlák, új számlák

A Dro-IT Kft. által kiállított "régi" számlák a felhasználói fiókokban továbbra is elérhetőek maradnak – ehhez a háttérben át kellett alakítanom néhány dolgot, mely a tesztjeim alapján sikeres volt.

Ha mégsem találod a korábban neked kiállított számlákat, írj és segítek. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhető "mellékhatás", hogy a számlalista betöltése is gyorsabb lett.

Adattartalom bővülése, automatikus sztornó refund esetén

Apró változás, hogy a Stripe terhelés azonosítója a számlára megjegyzésként is felkerül, valamint el is tároljuk, így az előfizetési díj visszatérítése esetén a kiállított számla is programozottan sztornózásra kerül.

🫰 Fizetési hiba részletei

Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül megterhelnünk a kártyádat az előfizetési díjjal, az előfizetés részleteiben megtalálod a hiba okát, valamint azt is, hogy mikor fogunk legközelebb újra próbálkozni a terheléssel.

Fontos! 2023. november 10-én véglegesen megszűnik az Ingyenes csomag, helyét a Rugalmas csomag veszi át, melyhez explicit előfizetés szükséges, az átállás nem automatikus. Az elmúlt néhány hétben több emlékeztető e-mailt is kaptak azok, akiknek még nem volt előfizetésük – ha te is kaptál, és még nem tetted, kérlek, gondoskodj az előfizetésed kiválasztásáról, hogy ne szakadjon meg a vásárlók ellenőrzése.

🐞 Hibajavítások és apróságok

  • Az e-mailek megszólításában szereplő név sorrendjét javítottam, most már a rendszer többi részén is használt sorrendet követi.
  • A 0 Ft végösszegű, Rugalmas csomag megújulásokról nem küldünk sikeres fizetés értesítőt.
  • Az ajánlói elemhez eltároljuk az előfizetés és terhelés azonosítóját, valamint a csomag nevét – ezzel lehetővé vált az esetleges visszatérítés esetén az ajánlónak elszámolt jutalék automatikus törlése is.
  • A Kézi lekérdező kisbetűsre alakítja a megadott e-mail címeket, valamint eltávolítja belőlük a szóközöket az API lekérdezés elindítása előtt.
  • A felhasználói fiók törlése során az összes aktív előfizetés lemondásra, az esetlegesen fennálló tartozások automatikusan terhelésre kerülnek.