Vezérlőpult fejlesztések, Médiamegjelenések, Opencart integráció, EkerNap, Hash generátor

Csupa izgalmas és "szabad szemmel is látható" fejlesztéssel érkezik az áprilisi összefoglaló. A mostani fejlesztési ciklusban a leginkább látható változások a Vezérlőpultot érintették – mindegyik funkció éles, nézzük is sorban őket!

🎛️ Vezérlőpult fejlesztések

🗓️ Dátumválasztó

Egy sokak által kért funkció fejlesztése készült el a napokban, ez a legfrissebb fejlemény a mai hírlevélben: alig néhány órája élesítettem a Vezérlőpulton a dátumválasztót!

A segítségével tetszőleges intervallumra tudod elkészíttetni a rendszerrel a Forrásaidhoz tartozó statisztikákat. Az egészben a legjobb, hogy a ROI értékét már minden esetben megjeleníti, sőt: a választott periódus hosszának megfelelően arányosítja az előfizetési díjat is, így ha például csak 4 napra nézed a blokkolt lekérések mennyiségét, az ezen időszak alatt megspórolt költségekhez a 4 napra vonatkozó előfizetési díjat veszi figyelembe.

A frissítést követően a Vezérlőpult működése annyiban változott, hogy a megszokott "hónap elejétől a hónap aktuális napjáig" tartó időszak helyett az elmúlt 30 napra számolja a statisztikát, melyet a teljes időszakra átkapcsolás helyett tetszőleges időszakra tudsz kibővíteni vagy szűkíteni a segítségével.

🏎️ Sebességbeli javulás

Nagy adatmennyiség esetén a Vezérlőpult statisztikai része a hosszú feldolgozási idő miatt előfordult, hogy nem kapott időben adatokat a backendtől, így a megjelenített adatok pontatlanok, vagy üresek voltak, a megbízhatósága több tízezer lekérés felett sajnos nem volt 100%-os.

Ezen sikerült jelentősen javítani: a tesztjeim szerint még erős terhelés alatt is tud egyszerre 120 ezer lekérés adataiból dolgozni.

🦿 Lábjegyzet

Az eddig csak egérrel megjeleníthető szövegeket átmozgattam egy lábjegyzetbe, a Forrásokat felsoroló táblázat alá. Így mindig láthatóak ezek az információk, nem kell őket keresni.

🏷️ Új címkék

A különféle állapotjelző címkék is megújultak: szerintem ezek esztétikusabbak és jobban illeszkednek az admin felület jelenlegi dizájnjába.

Jelenleg két címke létezik:

  • Korlátlan üzemmód: az adott Forrás esetében ideiglenesen az aktuális csomag által meghatározott limitek nem érvényesülnek.
  • Előfizetés kimerült: akkor láthatod ezt a címkét, ha az adott Forráshoz tartozó előfizetési csomagodban foglalt keret elfogyott.

Ha hasznosnak ítélnél más címkéket, írd meg a [email protected]!

📰 Médiamegjelenések

Március elején sikerült egy nagyobb médiacunamiba 🌊 kerülnünk, így beszámolt rólunk többek között:

Természetesen az így kapott médiafigyelem meglátszott az oldal látogatottsági és regisztrációs adatain is, szóval örültünk – köszönjük! 🤗

🔌 Opencart integráció

Újabb webshop motorhoz vált elérhetővé az Utánvét Ellenőr integráció, már Opencart alapú webshopodban is szűrheted az utánvétes csomagokat át nem vevőket. Nagy örömömre szolgál, használjátok szeretettel!

A részleteket az Opencart beállítási útmutatóban találod.

🗓️ Utánvét Ellenőr kerekasztal a Magyar E-kereskedelem Napján! 2024. május 9., 10.30 – gyere!

Nem csak kiállítóként, de "előadóként" is ott leszek a május 9-i EkerNapon: gyere el, hallgasd meg Te is, miért használja az Utánvét Ellenőrt a Rossmann (Fürjes Ádám), a Pelenka.hu (Csereklei Zoltán), a Lumenet (Zabari István), az RM Ékszer (Rangits Márta) és a HelloTextil.hu (Katona Bettina).

Néha majd azért megszólalok én is. 😉

Mit kapsz május 9-én?

  • Egy amerikai webshop szakértőtől, Martin Greiftől tanulhatsz konverzió optimalizálást az egyórás előadásán.
  • Több, mint 600 személyes konzultációs időpont közül választhatsz.
  • UNAS, Shoprenter, WooCommerce és Shopify szakmai foglalkozásokon (workshopokon) sajátíthatsz el szakmai trükköket.
  • E-kereskedelmi MasterMind minifoglalkozásokon vehetsz rész.
  • 50-nél is több hasznos “hagyományos” konferencia előadás vár Rád.

Hol és mikor lesz a Magyar E-kereskedelem Napja?

Időpont: 2024. május 9.
Helyszín: Lurdy Konferenciaközpont
(1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

🔗 Hash generátor

Nem sokan tudtatok róla, de már eddig is volt egy hash generátor az oldalon, valami oknál fogva azonban nem vezetett hozzá link.

Ezt pótoltam, valamint a dizájnját is az új arculathoz igazítottam, így már elfoglalta méltó helyét az oldalsó menüsávban.

🐞 Apróbb javítások és változások

  • Bankkártya hozzáadási hiba esetén nem csak egy felugró hibaüzenet jelenik meg az oldal jobb felső sarkában, hanem egy további hibajelzés is, közvetlenül a beviteli mező alatt.
  • Új Forrás hozzáadása során a mentés után eddig "villant" egyet a háttér az összefoglaló üzenet megjelenése előtt – most már nem.
  • Már nem szükséges a Kézi lekérdező... khm... kézi bekapcsolása: a már létező fiókokhoz automatikusan hozzáadtuk őket, az újonnan létrejövők pedig a regisztrációs folyamat során kapják meg.
  • Ha a Stripe felületén nem valamilyen előfizetéshez kapcsolódóan, hanem manuálisan végzek bankkártya terhelést, a rendszer már a kapott adatok alapján helyesen állítja ki a számlát.