Megújult beállító felület és onboarding élmény

Hála a nemrég végrehajtott technikai frissítés által megnyitott kapuknak, egy újabb fejlesztéssel készültem el: frissítettem a Források hozzáadásának folyamatát és a beállító felületet. Vegyük végig a főbb változásokat!

Új Forrás beállítása

Ha Shoprenteres shopot állítasz be, már nem egy "csúnya" felugró 
ablak figyelmeztet arra, hogy ezt a Shoprenter admin felületéről kell 
elkezdeni, hanem egy szépen formázott üzenet, alatta pedig az arculatba 
illeszkedő gombbal tudsz továbblépni.

Ha Shoprenteres shopot állítasz be, már nem egy "csúnya" felugró ablak figyelmeztet arra, hogy ezt a Shoprenter admin felületéről kell elkezdeni, hanem egy szépen formázott üzenet, alatta pedig az arculatba illeszkedő gombbal tudsz továbblépni.

A Mentés gombra kattintva a felület "letilt", így megakadályozva a dupla beküldéseket.

A Mentés gombra kattintva a felület "letilt", így megakadályozva a dupla beküldéseket.

Sikeres mentést követően egy felugró ablakban tájékoztat az esetlegesen szükséges további lépésekről:
 a jogszabályi megfeleléshez kapcsolódóan a dokumentumok frissítéséről, 
valamint – ha a választott integrációnál erre szükség van – az API 
kulcsok beállításáról.

Sikeres mentést követően egy felugró ablakban tájékoztat az esetlegesen szükséges további lépésekről: a jogszabályi megfeleléshez kapcsolódóan a dokumentumok frissítéséről, valamint – ha a választott integrációnál erre szükség van – az API kulcsok beállításáról.

Ha inkább magad szeretnél a jogszabályi megfelelésről gondoskodni, négy lépésben megjelöljük, milyen teendőid vannak biztosan.

Ha inkább magad szeretnél a jogszabályi megfelelésről gondoskodni, négy lépésben megjelöljük, milyen teendőid vannak biztosan.

Shoprenter-specifikus változások

Küszöbérték

A küszöbérték koncepciója a visszajelzéseitek alapján nehezen megfoghatónak bizonyult, így ezt igyekeztem egy könnyebben értelmezhető köntösbe öltöztetni. Létrehoztam előre elnevezett szigorúsági fokozatokat, melyekkel előre meghatározott értékre állíthatod be a küszöbértéket anélkül, hogy tudnod kéne, milyen küszöbérték tartozik hozzá.

Az egyes fokozatok:

  • Nincs szűrés: -1
  • Elnéző: 0
  • Engedékeny: 0.5
  • Szigorú: 0.9
  • Nagyon szigorú: 1

A beállítófelület szellősebb és áttekinthetőbb lett, a választók alatt lévő magarázó blokkban pedig egy leíró szöveg is megjelenik, melyben látod, melyik fokozat milyen felhasználói kört céloz.

Ha kézzel finomhangolnád a küszöbértéket, ezt továbbra is megteheted az "Egyedi" pipát bepipálva: ilyenkor megjelenik a megszokott csúszka-beviteli mező páros. Ha korábban olyan értéket állítottál be, amely nem egyezik meg az előre felkínált fokozatokkal, ugyanez a felület alapból kinyitva jelenik majd meg a Forrásodnál.

Rendelési állapotok

A shopodban elérhető rendelés állapotok most már aszinkron módon töltődnek be (de izgi!). Ennek köszönhetően a beállítási felület sokkal gyorsabban megjelenik, mert nem kell megvárnia, amíg a Shoprenter API-tól megkapja a válaszokat – azokat majd csak azt követően kezdi el betölteni a rendszer, hogy az oldal többi része végzett.

A háttérben is csiszoltam a folyamaton: most már a sikeres és a visszautasított rendelés állapotokra nem kettő külön API kérés indul, hanem csak egy, majd az itt kapott választ (gyorsítótárazást követően) dolgozza fel és válogatja le a kód. A második választó ("Rendelést nem vette át" rendelésállapot) így már a gyorsítótárazott értékekből tud válogatni. Ezzel jelentős gyorsulást sikerült elérni ezen a területen is.

A gyorsítótárazás időszaka a korábbi 15 percről 2 percre csökkent. Ennek az oka az, hogy ha elég gyors a felület és megfelelően le van kezelve a hosszabb betöltési idejű részlet (pl. aszinkron betöltéssel), akkor nem a gyorsítótárazással kell elfedni a kevésbé jól sikerült megvalósítást. A 2 perces gyorsítótárazásra azért van mégis szükség, hogy ne merítsük ki a Shoprenter API percenkénti rate limitjét.

A lecsökkent gyorsítótárazási időnek hála most már van értelme annak is, hogy a rendelés állapotokat kézzel tudjátok frissíteni a választók mellett elhelyezett frissítés gombokkal.

Fontos: a gyorsítótárazási időszak (2 perc) lejártát így is meg kell várni.

A rendelés állapot választó legördülő listákban már megjelenik az adott rendelés állapothoz a shopban beállított szín is, így könnyebben megtalálod azt, amelyiket keresed.

A látványos változások ezzel egy időre megint háttérbe vonulnak, a következő fejlesztési ciklusban a rendszer kevésbé látványos részein fogok dolgozni. Ha a felület valamelyik része szerinted még megújításra szorul, hasznos lenne egy ráncfelvarrás, hibát találtál, esetleg fejlesztési javaslatod van, írd meg e-mailben!