Vége a találgatásnak: kivezetjük a platformátlagot

A múlt heti üzemzavart követően több szempontból is átvizsgáltam a rendszer főbb pontjait, és azt a döntést hoztam, hogy a platformátlagot kivezetjük, vagyis mostantól a rendszer nem "találgat".

Ez azt jelenti, hogy csak azon hashek esetében ad vissza a rendszer bármilyen "értelmes" jelzést, ha arról a hashről van információnk, egyébként nem*.

Ennek következtében a múlt hetihez hasonló incidens esélye 0%-ra csökkent, hiszen a beküldött Jelzéseknek csak azon hashre lesz hatása, amihez kapcsolódóan beküldték őket, az ismeretlen hashek esetében egy határozott igennel* felel majd a rendszerünk. A döntés hatálya azonnali, a kapcsolódó szükséges változtatásokat elvégeztem, a rendszer már ezek alapján működik.

Aki az elmúlt néhány napban is "még mindig nem jelenik meg az utánvét"-típusú hibákat tapasztalt, kérem, hogy tegyen egy újabb próbát, most már nem szabad ilyet tapasztalnia. Ha mégis, kérlek, keress a [email protected]!

Őszintén sajnálom, ha valakinek megingott a bizalma az Utánvét Ellenőrben - remélem, hogy ez a változtatás egy újabb lépés abba az irányba, hogy visszanyerjük.


* technikailag: olyan jelzést küld, mintha az adott hashnek csak átvett csomagja lenne, át nem vett nem.