Ricardo gomez angel 5 YM26l Uicf U unsplash

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az a hash?

A hash egy karaktersorozat, az előállításához használt eljárás pedig mindig ugyanazt az eredményt adja, ha a kiindulási adat megegyezik. Hasonló a titkosításhoz, de itt a kiindulási adatot nem tudjuk visszanyerni, ez egy egyirányú művelet, nem visszafordítható.

Tovább olvasom

Mi a küszöbérték? Hogyan működik?

A küszöbérték azt mondja meg, hogy a hashhez tartozó reputációnak legalább mennyinek kell lennie annak érdekében, hogy a vásárló választhassa az utánvétes fizetési módot*.

Tovább olvasom

A vásárlóktól hozzájárulást kell kérni, hogy alkalmazható legyen a szolgáltatás?

Nem, semmilyen hozzájárulást sem kell kérni hozzá, hiszen az adatkezelés jogalapja nem az érintett hozzájárulása. A GDPR által bevezetett egyik újdonság, hogy már nem csak kettő jogalappal (hozzájárulás/kötelező adatkezelés) lehet személyes adatot kezelni, hanem hat különbözőből válaszhatunk.

Tovább olvasom

Mi kerüljön az ÁSZF-be a fizetési módokhoz?

Mindenféleképpen azt javasoljuk, hogy szakértővel készíttesd el webshopod adatvédelemmel kapcsolatos anyagait. Támpontként azonban hadd adjunk ötleteket, hogyan foglalhatnád az ÁSZF-edbe azt, hogy az utánvétes fizetési mód nem mindig elérhető.

Tovább olvasom

Ki kell adni a vásárlók személyes adatait, fizetési szokásait?

Nem. A vásárlók személyes adataira, vásárlási, fizetési szokásaira nincs szükségünk.

Tovább olvasom

Mi minősül személyes adatnak és adatkezelésnek?

Az azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító alapján azonosítható. Személyes adat például: név, lakcím, anyja neve, születési hely, idő, okmányazonosítók, telefonszám, e-mail cím, felhasználónév, bankszámla adatok.

Tovább olvasom

Hogyan működik egészen pontosan a szolgáltatás?

A vásárló a rendelési folyamat egy pontján megadja az e-mail címét: ezt a webshopod felismerhetetlenre alakítja (hasheli), majd megkérdezi a rendszerünket, hogy ez a hash milyen “reputációval” rendelkezik.

Tovább olvasom

Shoprenter webshop beállítása az Utánvét Ellenőrben

Útmutató a shoprenteres Utánvét Ellenőr alkalmazás telepítéséhez és beállításához.

Tovább olvasom