Blog, Visszajelzések importja, Stripe Link, Havi ajánlói jelentések

Véget ért egy újabb hónap, nézzük hát, milyen fejlesztéseket sikerült megvalósítani júniusban.

Blokkolt lekérések – mi alapján?

Jogosan merülhet fel benned, hogy milyen és mennyi visszajelzés alapján jelzi vissza az Utánvét Ellenőr azt, amit. A célom, hogy – amennyire lehet – transzparens legyen a rendszer, ezért a Blokkolt lekérések oldalakon már Forrásonként lebontva láthatod, hogy az adott lekérés esetében mennyi más Forrás visszajelzését felhasználva történt a blokkolás.

A "más Forrásba" nem számítódik bele az aktuális Forrás által küldött, valamint azok a Visszajelzések sem, amiket azzal a felhasználói fiókkal hoztak létre, amit a jelenlegi Forrás létrehozására is. Ezzel a lehető legjobban próbáltam kizárni annak a lehetőségét, hogy a saját buborékod alaptalanul "hízlalja" a számokat.

Lemondott előfizetés újraaktiválása

Ha véletlenül lemondtad az előfizetésedet, vagy időközben meggondoltad magad, nem kell megvárnod, amíg az előfizetésed lejár: a lemondott előfizetésedet egy kattintással újra aktívvá tudod tenni.

Ez a funkció csak Stripe fizetési szolgáltató esetén érhető el.

Előfizetések index oldalán badgek

A könnyebb áttekinthetőség kedvéért felvettem néhány badge-t ("címkét") az előfizetések lista oldalára: ingyenes csomag, fizetési hiba, lemondott előfizetés és próbaidőszak esetén jelennek ezek az elemek. Így ha valamilyen fontosnak tűnő körülmény merült fel az adott Forrás előfizetésével kapcsolatban, azt most már könnyebben megtalálod.

Blog

Június első felében elindult az oldalon a Blog, ami egyben hírlevél archívumként is fog szolgálni: az esetleges marketing anyagokon túl a havi fejlesztési összefoglalók is fel fognak ide kerülni. A korábban kiküldött, még releváns hírlevelek apró átdolgozás és szűrés után már megjelentek a felületen.

Stripe Link támogatás

Június 26-tól elérhetővé vált a Stripe Link a bankkártya hozzáadás folyamatában. Ennek segítségével el tudod menteni a bankkártya adataidat a Stripe-on, amit aztán más Stripe-ot használó oldalon egy kattintással újra használni tudsz, vagy akár itt is könnyen hozzáadhatod a más weboldalon elmentett kártyádat.

A funkció Chrome, Edge és Safari böngészőkben érhető el.

Havi affiliate jelentések

Ennek a fejlesztésnek köszönhetően minden hónap elején egy összesítő e-mailt küld a rendszer azoknak a felhasználóknak, akik részt vesznek az ajánlói programban.

Az értesítés küldése természetesen ki/bekapcsolható az Értesítések menüpontban.

Gyógyszer és vitamin: Payee & Utánvét Ellenőr

Elindult az első közös kampányunk a Payee-vel, melynek keretében 20% kedvezményt kapnak a közös ügyfeleink a másik szolgáltatásának díjából:

  • Payee: A fizetési meghagyás díjából 20% kedvezményt kaptok: fizetési meghagyás indítása előtt küldd el az UTÁNVÉTELLENŐR-20 kódot emailben a [email protected].
  • Utánvét Ellenőr: Az előfizetés során add meg a PAYEE20 kuponkódot, így 20% kedvezményt kapsz az éves csomagok árából.

Visszajelzések importja

Eddig ha a korábbi át nem vett vagy sikeresen lezárult rendeléseket is szeretted volna feltölteni a rendszerbe, manuálisan kellett státuszt váltanod ezekhez a rendelésekhez. Júniusban elkészültem egy fejlesztéssel, melynek köszönhetően a Shoprenter shopokból – akár időintervallum megadásával is – lehetővé vált a rendelés kimenetelek importja: így akár több évnyi adatot tudunk automatizáltan a rendszerünkbe áthozni órák alatt.

Ha érdekel a lehetőség, írj e-mailt a [email protected]-ra.

Fontos: főszabályként az Utánvét Ellenőrbe csak azok a Jelzések kerülhetnek be, amik a használat ideje alatt keletkeznek.

Apróbb hibajavítások és változások

A fentieken túl az alábbi apróbb hibajavítások és változások történtek:

  • Számlázási cím változása esetén már a Billingóban is frissül a mentett cím, így a megfelelő számlázási adatokkal állítódik ki a számla a cím változását követően is. (Köszönöm a jelzést, Beáta!)
  • A Vezérlőpult időszak választójában az aktuális hónaphoz tartozó időszak már nem az aktuális hónap végével, hanem a mai nappal zárul.
  • Jelentősen egyszerűsítettem az előfizetési folyamathoz tartozó oldal logikáját. Ennek köszönhetően megjavult egy hiba is: egy már lejárt Stripe-os előfizetés után a megjelenő előfizetés összefoglaló felület helyett az új előfizetést indító oldal tölt be. Ezenkívül a Shoprenter és nem-Shoprenter előfizetési elemek jellemzőinek nevét egységesítettem, így már nem kell eltérő frontend kódot karbantartanom a két előfizetési rendszerhez.
  • Stripe fizetési mód esetén a fizetési folyamat oldal jóval gyorsabban tölt be.
  • A fizetési folyamat során megjelenik, hogy melyik fizetési szolgáltató vesz részt (Shoprenter vagy Stripe).
  • A sandbox és az éles rendszerre a frissítések már egyszerre kerülnek ki, így szinte mindig tökéletesen ugyanabban az állapotban vannak.