UNAS webshop beállítása az Utánvét Ellenőrben

1. lépés: Adj hozzá egy Forrást az Utánvét Ellenőr felületén

A forrás hozzáadásához szükséged van egy felhasználói fiókra, melyet itt tudsz létrehozni. Ezt követően kattints a Forrás hozzáadása gombra.

2. lépés: Add meg a Forrás részleteit

Az Utánvét Ellenőr esetében azokat a rendszereket, ahol használatban van, Forrásoknak hívjuk. Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni használni az Utánvét Ellenőrt, be kell állítanunk egy Forrást - a szükséges beállítások azonban webshop motoronként eltérőek lehetnek.

Hány forint károd származik egy át nem vett utánvétes csomagból?

Ez a rendszer alap működéséhez nem szükséges: az itt megadott értéket fogjuk használni a statisztikai vezérlőpulton, ahol azt is láthatod, hogy mennyit spórolt neked az Utánvét Ellenőr. Ha szeretnél ilyen kimutatásokat kapni, kérjük, add meg, hogy mennyi károd származik egy át nem vett utánvétes csomagból, beleértve a munkadíjat, csomagolási költséget, egyebeket is.

3. lépés: Másold ki az API kulcsokat

4. lépés: Add hozzá az áruházadban az Utánvét Ellenőr integrációt

Kattints a Beállítások > Külső kapcsolatok > Ellenőrző, minősítő rendszerek menüpontra, majd a Hozzáad gombra.

5. lépés: Állítsd be a nyilvános és privát kulcsokat, a küszöbértéket és a rendelés állapotokat

Privát & nyilvános kulcs

A privát és nyilvános kulcs mezőkbe értelemszerűen a nyilvános és privát kulcsokat másold át.

Küszöbérték

A küszöbérték egy -1 és +1 közötti szám, mely "azt mondja meg, hogy a hashhez tartozó reputációnak legalább mennyinek kell lennie annak érdekében, hogy a vásárló választhassa az utánvétes fizetési módot."

Vagyis ez nem más, mint egy minőségi mérőszám, mely a korábbi átvett és át nem vett rendelések mennyiségétől függően változik. Alapesetben 0.5-t állít be a rendszer, ami eléggé megengedő: ha csak minden 4. esetben tagadja meg a csomag átvételét a vásárló, még akkor is fog tudni utánvéttel rendelni, így ha szigorúbb elbírálást szeretnél, azt javasoljuk, hogy itt magasabb számot állíts be: ha 0.8-at állítasz be, csak akkor választhat utánvétes fizetési módot a vásárló, ha a csomagjai 90%-át korábban már átvette.

A küszöbértékről itt találsz részletesebb leírást és példa táblázatot.

Melyik fizetési módokat kezelje az Utánvét Ellenőr?

Kiválaszthatod, hogy mely fizetési módokat tüntesse el a plugin, ha nem megy át az ellenőrzésen a vásárló.

Rendelésállapotok

A visszajelzések gyűjtéséhez a rendelések állapotváltozását használjuk. Ha a rendelés a megadott rendelések valamelyikébe "érkezik", úgy létrehozzuk a megfelelő visszajelzést az e-mail címből képzett hashhez. Ha nem adsz meg állapotot, akkor tőled nem gyűjtünk visszajelzést.

Pozitív visszajelzés

Azt a rendelés állapotot add meg itt, mely a sikeres, lezárt rendeléseket jelképezi.

Negatív visszajelzés

Azt a rendelés állapotot add meg itt, mely azokat a rendeléseket jelképezi, amelyeknél a csomag átvételét a vásárló megtagadta.

Fontos: ha a negatív visszajelzésnek nem tudsz létrehozni külön rendelés állapotot, akkor inkább hagyd üresen, mint hogy fals adatokat küldj be.

A legbiztosabb megoldás ezen rendelés állapotokkal kapcsolatban az, ha mindkettő rendelési állapot egyedi, és nem használod semmi másra, mint az át nem vett/sikeresen kézbesített rendelések jelzésére! Azt javasoljuk, hogy hozz létre külön rendelési állapotot legalább a negatív kimenetelhez!

Nem találtad meg a választ a kérdésedre?

Semmi gond! Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!