Shoprenter webshop beállítása az Utánvét Ellenőrben

1. lépés: Alkalmazás telepítése

Az Utánvét Ellenőr alkalmazásként található meg a Shoprenter Alkalmazás boltjában, mely a linkre kattintva, bejelentkezést követően, közvetlenül telepíthető.

2. lépés: A Forrás konfigurálása

Az Utánvét Ellenőr esetében azokat az oldalakat, ahol használatban van, Forrásoknak hívjuk. Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni használni az Utánvét Ellenőrt, be kell állítanunk egy Forrást - a szükséges beállítások azonban webshop motoronként eltérőek lehetnek.

A Shoprenter esetében a Forrás létrehozása már az Alkalmazás telepítésével egyidőben megtörténik, így rögtön a beállításával folytathatjuk a telepítést. Három (plusz egy) kérdésre kell válaszolnunk a folyamat befejezéséhez, nézzük is sorjában.

Szigor (küszöbérték)

Itt megadhatod, hogy mennyire vizsgálja szigorúan a rendszer a vásárlók előéletét. Előre elkészített, elnevezett szigorúsági szinteket is használhatsz, vagy kézzel is megadhatod a küszöbérték pontos értékét.

A küszöbértékről itt találsz részletesebb leírást és példa táblázatot.

Rendelésállapotok

A visszajelzések gyűjtéséhez a Shoprenter esetében webhook-okat használunk: minden rendelés állapotváltozása esetén megkapjuk a rendelés releváns adatait. Ha az új állapot meg van adva az alábbiak valamelyikéhez, úgy létrehozzuk a megfelelő visszajelzést az e-mail címből képzett hashhez. Ha nincs, úgy ezzel az állapotváltozással nem foglalkozunk.

"Sikeres kézbesítés" rendelésállapot

Azt a rendelés állapotot add meg itt, mely a sikeres, lezárt rendeléseket jelképezi.

"Rendelést nem vette át" rendelésállapot

Azt a rendelés állapotot add meg itt, mely azokat a rendeléseket jelképezi, amelyeknél a csomag átvételét a vásárló megtagadta. Azt javasoljuk, hogy legalább a negatív kimenetelhez hozz létre egy külön rendelési állapotot!

Jó tudni: az elérhető rendelés állapotok 2 percenként frissülnek, így ha esetleg nem látod a nemrég létrehozott rendelés állapotodat, kérjük, próbáld meg egy kicsit később.

Hány forint károd származik egy át nem vett utánvétes csomagból?

Ez a rendszer alap működéséhez nem szükséges: az itt megadott értéket fogjuk használni a nemsokára bemutatandó statisztikai vezérlőpulton, ahol azt is láthatod majd, hogy mennyit spórolt neked az Utánvét Ellenőr. Ha szeretnél ilyen kimutatásokat kapni, kérjük, add meg, hogy mennyi károd származik egy át nem vett utánvétes csomagból, beleértve a munkadíjat, csomagolási költséget, egyebeket is.

Ha a fentieket beállítottad, kattints a Mentés gombra. Ezt követően - ha az Alkalmazást most telepítetted -, visszairányítunk a Shoprenter admin felületére. Ezt követően az Utánvét Ellenőr azonnal megkezdi a munkát a weboldaladon. Ha úgy érzed, valamit változtatnál, csak kattints a Shoprenter Alkalmazások között az Utánvét Ellenőrre, és újra ez a beállító felület fogad majd.

3. lépés: Visszajelzések beküldése

A rendszer működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű adatot kapjunk vissza a webshopoktól. Ezt az adatgyűjtést igyekeztünk a lehető legjobban automatizálni: ha a rendelés állapota megváltozik, a Shoprenter jelzést küld a rendszerünknek, ami kiválogatja az értékes visszajelzéseket a köztes állapotváltozások közül. Mivel ezt a korábban megadott rendelés állapotok alapján végzi (l. 2. pont, Rendelésállapotok), kérjük, azok beállítására fordíts különös figyelmet.

Hogyan véd meg az Utánvét Ellenőr a visszaélésszerű rendelésektől?

A rendelési folyamat során a felhasználó megadja az e-mail címét, melyet felismerhetetlenre alakít, és megnézi, hogy ehhez a hashhez tartoznak-e, és ha igen, milyen korábbi visszajelzések tartoznak. Ezekből kiszámolja az adott hash aktuális mutatószámát, és összehasonlítja a beállított küszöbértékkel. Amennyiben a mutatószám a küszöbértéket nem éri el, a rendszer az utánvétes fizetési módokat el fogja rejteni, azokat a vásárló már nem is választhatja majd. Erről egy rövid videót is találsz itt:

Nem találtad meg a választ a kérdésedre?

Semmi gond! Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!